Pannenkoeken met bruiswater

Luchtige Pannenkoeken omdat we de volle melk beperken en aanvullen met bruiswater
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Belgisch
Trefwoord: pannenkoeken
Porties: 25 st
calorieën: 120kcal

Materiaal

  • 1 keukenrobot of mixer
  • 1 pannenkoekenpan idealiter 3 om in 1 beweging continu te werken
  • 2 borden om de gebakken pannenkoeken warm te houden
  • 1 pollepel
  • 1 garde

Ingrediënten
 

Instructies

Voorbereiding

  • Verzamel de ingrediënten
    ingrediënten eieren, water, melk, bloem, suiker, vanillesuiker en vanilleextract voor pannenkoeken
  • Doe de bloem, suiker en vanille suiker in de pot van de keukenrobot
  • Breek de 6 eieren en klop ze los in een grote maatbeker
  • Voeg de melk bij de eieren en klop opnieuw
  • Voeg de vanille extract toe
  • Zet de keukenrobot op een rustige snelheid
  • Voeg voorzichtig en beetje per beetje de melk toe. Verhoog de snelheid ook beetje per beetje
  • Laat enkele minuten goed draaien tot een homogeen massa
    Pannenkoeken beslag maken met de keukenrobot_result
  • Voeg het het spuitwater als laatste toe en voorzichtig, dan zorg je voor een optimale luchtigheid in je pannenkoeken, wat ze extra lekker maakt.

Bakken

  • Idealiter gebruik je 3 pannenkoekenpannen. Dan hoef je nooit te wachten en ben je constant bezig.
  • Zet het vuur op, niet te hard, ik zet deze op 7 om te starten, vanaf de 2e pannenkoek op 6 (maximum is 9)
    Pannenkoeken bakken met 2 pannen_result
  • Zet de pan op het vuur en geef de pan de tijd warm te worden (max enkele minuten)
  • Voor iedere bakte doe een beetje boter in de pan. Draai met de pan zodanig dat het klontje boter de volledige pan insmeert
  • Doe de deeg in de pan, opnieuw kantel wat met de pan zodanig dat de deeg egaal verdeeld wordt op de pan.
  • Laat de pan op het vuur staan totdat de deeg gedroogd is (met wat ervaring zie je dit)
    Pannenkoeken bakken met 2 pannen_result

De pannenkoeken draaien

  • Eerst moet je de pannenkoek los krijgen. Dat kan via een spatel of de pannenkoekenpan te slaan tegen een hard voorwerp. Met een beetje geluk krijg je de pannenkoek zelfs los door gewoon wat te bewegen met de pan.
  • De pannenkoek draaien kan met een spatel of voor de durvers onder ons… Met een stevige zwaai draaie je de pannenkoek de lucht in. Komt deze niet helemaal perfect terug en is deze wat dubbel geplooid? Zwier deze opnieuw de lucht in. Oefenen is hier de boodschap.
  • Gebakken pannenkoeken stapel ik op tussen 2 borden. Zo blijven ze lang genoeg warm.
    Stapel pannenkoeken_result

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 120kcal

 
Maak je pannenkoeken compleet met deze heerlijke toppings:
  • Suiker: de klassieke suikers zoals bloemsuiker, rietsuiker, candijsuiker (bleek of bruin)
  • Aardbeien: vers gesneden of als een zoete aardbeiensaus.
  • Nutella: een rijke en romige hazelnootchocoladepasta die bij iedereen in de smaak valt.
  • Siroop: ahornsiroop, agavesiroop, of honing voor een natuurlijke zoetheid.
  • Fruitsalade: een mix van je favoriete seizoensfruit, perfect voor een frisse toets.
  • Slagroom: luchtig geklopt, ideaal voor een decadente afwerking.
  • Banaan : voor een energierijke en vullende topping.
  • IJs: een bolletje vanille-ijs maakt van je pannenkoek een echte traktatie.
  • Gekarameliseerde appels: heerlijk met een snufje kaneel.
Experimenteer met deze toppings om je perfecte pannenkoekensmaak te vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven