Go Back Email Link
+ portions

Paprikasoep met Heks’nkaas

Een romige, kruidige paprikasoep met een verrassend vleugje Heks’nkaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Temps de préparation: 30 minutes
Temps de cuisson: 45 minutes
Temps total: 1 heure
Type de plat: Soupe, Entrée
Cuisine: Belge, Européen
Keyword: Soupe chinoise à la tomate, soupe de légumes, Hes'knKaas, soupe au poivre
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12

Ingrédients
 

Instructions

Voorbereiding

  • Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
  • Versnij de ui en plet de look.
  • Versnij de paprika's in blokjes.

Bereiding

  • Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
    Paprikasoep met boucquet garnit - niet gemixt

Afwerking

  • Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
  • Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
  • Roer net voor het serveren 1–2 el Heks’nkaas door de soep voor een romige toets.
    Paprikasoep met potje Heks'nkaas
  • Serveer. Smakelijk
    Soepbord met paprikasoep

Voedingswaarden

Portion: 250ml | Calories: 95kcal

 

Opmerkingen / Varianten

  • Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
  • Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
  • Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen ;-) balletjes! 
QR Code linking back to recipe