Champignonroomsaus

Een fluweelzachte champignonroomsaus met witte wijn, sjalot en look. Ideaal bij varkenshaasje, kip of steak - snel klaar en vol smaak.
Temps total: 30 minutes
Type de plat: Accompagnement
Cuisine: Belge
Keyword: champignons, origan, crème
Servings: 4
Calories: 160kcal

Matériel

Ingrédients
 

Optioneel

  • Vleesjus na het bakken van het vlees

Instructions

  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Pel en snipper de sjalot en look fijn.
  • Smelt een klontje boter in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg het look iets later toe.
  • Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur tot ze hun vocht verliezen en beginnen te kleuren.
  • Voeg een kwartje van een blokje kippenbouillon toe.
  • Blus met de witte wijn en laat enkele minuten inkoken.
  • Voeg de room toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  • Laat zachtjes indikken met Maizena Express tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Roer op het einde de vleesjus van het gebakken vlees door de saus voor extra diepte en smaak.
    Bovenzicht van champignonroomsaus met witte wijn en room, afgewerkt met oregano

Valeurs nutritionnelles

Calories: 160kcal | Glucides: 3g | Protéines: 3g | Fat: 14g

 
 

💡 Tips

  • Gebruik kastanjechampignons voor een diepere smaak.
  • Vervang witte wijn eventueel door een scheutje kalfsfond.
  • De saus combineert perfect met varkenshaasje, kipfilet of entrecote.
  • Bij het versnijden van het vlees voeg het vrijgekomen vlees jus toe aan de saus.

1 réflexion sur “Sauce aux champignons à la crème”

  1. 5 stars
    Heerlijke champignonroomsaus! De beste die ik tot nu toe al heb gegeten. Normaal eet ik niet graag champignons, maar deze saus heeft me volledig overtuigd. Bedankt!

5 de 1 vote

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut