Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Champignonroomsaus
Een fluweelzachte champignonroomsaus met witte wijn, sjalot en look. Ideaal bij varkenshaasje, kip of steak - snel klaar en vol smaak.
Temps total:
30
minutes
minutes
Type de plat:
Accompagnement
Cuisine:
Belge
Keyword:
champignons, origan, crème
Servings:
4
Calories:
160
kcal
Matériel
▢
pan
of sauspan
▢
mes
▢
snijplank
▢
houten lepel
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
1
klontje
boter
▢
250
g
champignons
▢
1
teentje
look
▢
1
sjalot
(kleine )
▢
1/4
blokje
kippenbouillon
▢
125
cl
wijn
(droge witte )
▢
150
ml
room
▢
1
tl
oregano
(gedroogd)
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Maizena express
(voor witte sauzen)
Optioneel
▢
Vleesjus na het bakken van het vlees
Instructions
Snijd de champignons in schijfjes.
Pel en snipper de sjalot en look fijn.
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg het look iets later toe.
Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur tot ze hun vocht verliezen en beginnen te kleuren.
Voeg een kwartje van een blokje kippenbouillon toe.
Blus met de witte wijn en laat enkele minuten inkoken.
Voeg de room toe en roer goed door.
Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Laat zachtjes indikken met Maizena Express tot de saus de gewenste dikte heeft.
Roer op het einde de vleesjus van het gebakken vlees door de saus voor extra diepte en smaak.
Valeurs nutritionnelles
Calories:
160
kcal
|
Glucides:
3
g
|
Protéines:
3
g
|
Fat:
14
g
💡
Tips
Gebruik
kastanjechampignons
voor een diepere smaak.
Vervang witte wijn eventueel door een scheutje kalfsfond.
De saus combineert perfect met
varkenshaasje, kipfilet of entrecote
.
Bij het versnijden van het vlees voeg het vrijgekomen vlees jus toe aan de saus.