Some dishes have a great story.
This recipe is a derivative of something my daughter once found – and the best part is that she prepared it with her boyfriend.
Maybe that’s what makes the dish so special: cooking together with someone you love, you can just taste it.
The scampi, blue mold cheese and fresh cherry tomatoes combine to create a balanced and sophisticated dish, simple but with character.
Servings: 4
Calories: 600kcal
Ingredients
- el olijfolie
- 1 ui (gele, fijngesnipperd)
- 2 teentjes look (geperst)
- 32 st scampi’s (gepeld en ontdarmd)
- 120 ml room
- 1 blokje kippenbouillon (met beetje vocht)
- 150 g blauwe schimmelkaas (bv. Roquefort of Gorgonzola)
- 500 g tagliatelle
- 150 g kerstomaten (gehalveerd)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- peterselie (verse, fijngehakt)
Instructions
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.
- Versnipper de ui, look. Halveer de kerstomaten. Versnipper de peterselie.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en stoof glazig. Voeg daarna de look toe en laat kort meebakken.
- Voeg de scampi toe aan de pan en bak ze 2–3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Haal ze even uit de pan.
- Voeg de room toe aan dezelfde pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg kerstomaten en de blauwe schimmelkaas toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is en de saus licht indikt.
- Doe de scampi terug in de pan en meng kort onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gekookte tagliatelle onder de saus. Werk af met verse peterselie.
Nutrition Facts
Serving: 1portie | Calories: 600kcal
💡 Tips
- Voeg een scheutje witte wijn toe na het bakken van de scampi’s voor extra diepte.
- Werk af met geroosterde walnoten of wat extra stukjes blauwe kaas.