Porties: 4
calorieën: 200kcal
Ingrediënten
De groenten
Bakmiddel
- olijfolie
- pikante olijfolie
De kruiden
- tijm
- laurier
- rozemarijn
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven tot 160°C
- Versnipper de look.
- Versnij de ui in halve maantjes.
- Versnij de paprika in grove blokjes ( mag 3 op 3 cm zijn) of ringen (max 1 cm dik) – wat je het liefst hebt.
- Snij de aubergine en tomaten in schijfjes van maximum 1 centimeter
- Heb je graag gegrilde aubergines? Besprenkel de schijfes aubergines met olijfolie en grill kort op de bbq (hoog vuur). Idealiter zie je een mooie grill op de schijfjes. Niet laten garen want ze moeten nog even in de oven! Leg ze even opzij
- Bak de ui en de look kort in olijfolie
- Voeg vrij snel de paprika toe
- Laat enkele minuten stoven
- Neem een ovenschotel en vergiet de look/ui/paprika in de ovenschotel.
- Overgiet de schotel met de kruiden
- Leg de aubergines en de tomaten er boven op. Je kan kiezen ofwel een laag aubergines en daarboven op de tomaten ofwel leg je ze om de beurt.
- Je kan eventueel nog wat kruiden bovenop strooien.
- Zet 45 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de geraspte kaas toe.
Voedingswaarden
Calories: 200kcal