Porties: 4
Ingrediënten
- 1 kg San Marzano- of Romatomaten
- 3 puntpaprika’s (rode)
- 2 uien
- 4 stengeltjes bleekselderij
- ½ chilipeper (rode )
- 3 teentjes look
- salie (verse )
- tijm (verse)
- zout (grof )
- Snuifje suiker
- olijfolie (van goede kwaliteit)
- 150 g rundsgehakt
- 450 g varkens-rundsgehakt
- 1 rundsvleesbouillonblokje (Knorr )
- 1 groentebouillonblokje (Knorr – voor het koken van de pasta)
Instructies
- Maak eerst de passata als basis voor de saus. Gril de romatomaten en de zoete puntpaprika’s samen in de oven. Voeg olijfolie, look, chilipeper, salie, tijm, grof zout en een snuifje suiker toe.
- Laat de groenten sudderen in een pot, mix het geheel en haal het door een passe-vite om de pitjes te verwijderen.
- Stoof in een andere pot de uien en de stukjes bleekselderij en voeg daarna het gehakt toe.
- Als het vlees goed doorbakken is, voeg de passata toe samen met het Knorr rundsvleesbouillonblokje.
- Laat de saus nog een tijd sudderen zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
- Werk af met verse salie en tijm.