Beste Bolognaisesaus van België 2024

Dit bekroonde recept van Miet Schraepen won de nationale titel voor beste bolognaisesaus van Knorr België! De basis is een heerlijke, zelfgemaakte passata van gegrilde groenten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bolognaise, pasta
Porties: 4

Ingrediënten
 

  • 1 kg San Marzano- of Romatomaten
  • 3 puntpaprika’s (rode)
  • 2 uien
  • 4 stengeltjes bleekselderij
  • ½ chilipeper (rode )
  • 3 teentjes look
  • salie (verse )
  • tijm (verse)
  • zout (grof )
  • Snuifje suiker
  • olijfolie (van goede kwaliteit)
  • 150 g rundsgehakt
  • 450 g varkens-rundsgehakt
  • 1 rundsvleesbouillonblokje (Knorr )
  • 1 groentebouillonblokje (Knorr – voor het koken van de pasta)

Instructies

  • Maak eerst de passata als basis voor de saus. Gril de romatomaten en de zoete puntpaprika’s samen in de oven. Voeg olijfolie, look, chilipeper, salie, tijm, grof zout en een snuifje suiker toe.
  • Laat de groenten sudderen in een pot, mix het geheel en haal het door een passe-vite om de pitjes te verwijderen.
  • Stoof in een andere pot de uien en de stukjes bleekselderij en voeg daarna het gehakt toe.
  • Als het vlees goed doorbakken is, voeg de passata toe samen met het Knorr rundsvleesbouillonblokje.
  • Laat de saus nog een tijd sudderen zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Werk af met verse salie en tijm.

 

Knorr’s zoektocht naar de beste bolognaisesaus

Elke Belg heeft zo zijn eigen geheime recept voor bolognaisesaus, maar Knorr wilde weten wie nu echt de allerbeste maakt. Daarom organiseerde Knorr een nationale wedstrijd waarbij maar liefst 528 thuiskoks hun recepten instuurden, compleet met geheime ingrediënten en verhalen. Uiteindelijk werden 21 finalisten uitgenodigd op 26 oktober in Brussel om hun saus te presenteren aan een vierkoppige jury: chefs Sofie Dumont, Arnaud Delvenne, Wesley Bay en TikTok-fenomeen Lorentia Veppi, die Italiaanse roots heeft. De jury beoordeelde elke saus op smaak, textuur, balans en authenticiteit.
Knorr - beste bolognaisesaus - de jury Sofie Dumont, Arnaud Delvenne, Wesley Bay en Lorentia Veppi,
Knorr – beste bolognaisesaus – de jury Sofie Dumont, Arnaud Delvenne, Wesley Bay en Lorentia Veppi,
Na een spannende proeverij werd Miet Schraepen uit Diepenbeek bekroond tot maker van de beste bolognaisesaus van België. Haar geheim? Een zelfgemaakte passata van gegrilde groenten met verse kruiden uit de tuin. Deze combinatie gaf haar saus een unieke diepte en smaak die de jury wist te imponeren.
Miet Schraepen - winaar beste bolognaise saus
Miet Schraepen – winaar beste bolognaise saus
 
Disclaimer: Dit recept is gebaseerd op de wedstrijd georganiseerd door Knorr. Deze blog heeft geen commerciële relatie met Knorr of een van de betrokken partijen. Alle credits gaan naar Miet Schraepen voor haar bekroonde recept en naar Knorr voor de organisatie van de wedstrijd. Dit artikel is puur informatief en niet gesponsord.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven