Porties: 4
calorieën: 450kcal
Materiaal
Ingrediënten
Croque
Instructies
Béchamelsaus
- Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en roer constant voor 1-2 minuten tot een roux ontstaat.
- Voeg de melk geleidelijk toe en blijf roeren om klontjes te vermijden.
- Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook (zacht) de béchamel tot een gladde, dikke saus. Zet opzij.
Bereid de Croque Monsieur
- Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
- Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
- Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.
Bakken
- Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
- Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
- Leg de getoaste croques op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een laagje béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.
Gratineren
- Verwarm de oven op de grillstand en zet de croques onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Presentatie
- Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.
Voedingswaarden
Calories: 450kcal