Volg mij op mijn Facebook pagina.

Croque Monsieur met béchamelsaus en geraspte kaas

De klassieke Franse croque met ham en kaas, eenvoudig en snel klaar en met een extra laagje béchamelsaus en gegratineerde kaas.
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: croque, hesp, kaas
Porties: 4
calorieën: 450kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Croque

  • 8 sneden brood (wit of naar smaak)
  • 4 sneetjes ham
  • 8 sneetjes kaas (Gruyère, Emmental of naar smaak)
  • boter (om het brood mee in te smeren)
  • 100 gr kaas (geraspt)

Béchamelsaus

Instructies

Béchamelsaus

  • Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer constant voor 1-2 minuten tot een roux ontstaat.
  • Voeg de melk geleidelijk toe en blijf roeren om klontjes te vermijden.
  • Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook (zacht) de béchamel tot een gladde, dikke saus. Zet opzij.

Bereid de Croque Monsieur

  • Besmeer één kant van 8 sneden brood met een laagje boter.
  • Leg op een onbesmeerde kant van het brood een plakje ham en twee plakjes kaas.
  • Dek af met een tweede snede brood, met de beboterde kant naar buiten.

Bakken

  • Verwarm een grillpan of croque-monsieurtoestel op middelhoog vuur.
  • Leg de croques in de pan en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood mooi goudbruin en krokant is.
  • Leg de getoaste croques op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een laagje béchamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas.

Gratineren

  • Verwarm de oven op de grillstand en zet de croques onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Presentatie

  • Serveer direct, eventueel op een houten plankje, samen met een kleine portie salade.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Dit recept bevat een afbeelding gegenereerd door AI.
 
 

Onze selectie croques

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven