Volg mij op mijn Facebook pagina.

Crêpes suzette

Dunne pannenkoeken geserveerd met een geflambeerde sinaasappel-botersaus en sinaasappellikeur
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: pannenkoeken
Porties: 4

Materiaal

  • 1 pan perfect voor 4 gevouwen pannenkoeken

Ingrediënten
 

Instructies

  • Vouw 4 dunne pannenkoeken in vieren. Bestrooi met suiker
  • Smelt een klontje boter in de pan
  • Leg de 4 pannenkoeken met de bestrooide suikerkant naar onder. Doelstelling is dat de suiker karameliseert en dus moet het vuur best hoog staan.
  • Bestrooi de bovenkant met suiker en draai om
  • Giet de alcohol over de pannenkoeken en flambeer
  • Voeg het fruitsap toe als het vuur gedoofd is. Laat wat koken.
  • Serveer met een bolletje vanille ijs

 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven