Broodpudding

Poting, budding of broodpudding? Het is een heerlijke, eenvoudige lekkernij waarin oud brood getransformeerd wordt tot een zalige zoete traktatie. Ideaal om voedselverspilling tegen te gaan en perfect als comfort food op een koude dag. Met een vleugje kaneel en rozijnen, een klassieker die jong en oud bekoort.
Voorbereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: broodpudding, budding, poting
Porties: 16
calorieën: 200kcal

Ingrediënten
 

  • 500 g brood
  • 1 l melk (volle)
  • 330 g suiker (bruine)
  • 200 g rozijnen
  • 25 g vanille poeder
  • 4 eieren

Optioneel

  • vleugje kaneel (naar smaak)

Instructies

  • Versnij het brood
  • Voeg de suiker, de rozijnen en het melk toe. Indien gewenst een vleugje kaneel.
  • Laat tot een uur rusten
  • Breek en mix de eieren. Voeg ze toe aan het mengsel en roer.
  • Voorverwarm de oven op 160°C.
  • Doe het mengsel in een geschikte pan.
  • Zet in de oven voor 90-120 minuten. Bedekt de bovenkant na 30' met alumiumfolie, anders zal deze aanbranden.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 200kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven