Dompelpralines – Kroka

Een stap-voor-stap gids om dompelpralines te maken, een heerlijke combinatie van witte chocolade en feuilletine.
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: dompelpralines, pralines

Materiaal

  • praline snijder

Ingrediënten
 

Ganache

  • 80 g room
  • 20 g melk
  • 100 g feuilletine
  • 400 g chocolade (witte – gesmolten – niet getempereerd)

Bodem

  • 100 g chocolade (fondant – getempereerd)

Dompelen

  • 400 g chocolade (naar keuze – getempereerd)

Afwerking

  • 100 g chocolade (naar keuze – getempeereerd – op te spritsen)
  • 20 g feuilletine

Instructies

Ganache

  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet het hete mengsel over de reeds gesmolten witte chocolade en roer goed.
  • Laat het mengsel afkoelen tot rond 30°C en voeg dan pas de feuilletine toe.
    Ganache van room,melk en witte chocolade met feuilletine
  • Spreid het mengsel uit tot een dikte van 1 cm op bakpapier. Gebruik hoogtelatten of kader.
    Uitsmeren van ganache in kader van 10mm Jo Huys
  • Laat opstijven, eventueel in de frigo om het proces te versnellen.

Bodem

  • Breng na het opstijven een dun laagje getempereerde fondant chocolade aan.
  • Verwijder nu pas de hoogtelatten of de kader, eventueel met behulp van een scherp mes langs de randen snijden
  • Laat enkele minuten opstijven. Leg een extra papier op de chocolade en draai. Verwijder het papier dat nu van boven ligt.
  • Snij in vierkantjes met behulp van de praline snijder. Wacht niet tot de bodem volledig is uitgehard – dit bemoeilijkt het versnijden.
    Het vernsijden van ganache met de gitaar

Dompelen

  • Pralineer in je favoriete chocolade. Dompel in de chocolade met de onderkant naar boven, draai om met een vork. Dompel enkele keren – verwijder overtollige chocolade en leg op een papier.

Afwerking

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met dompelpralines

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven