Bladerdeeghapjes met zalm en kruidenkaas

Een eenvoudig en elegant aperitiefhapje van krokant bladerdeeg, gevuld met romige kruidenkaas en gerookte zalm. Perfect voor een feestje of een gezellige borrel.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Aperitief, Borrelhapje
Keuken: Belgisch
Trefwoord: bladerdeeghapjes, zalmrolletjes
Porties: 25 stuks
calorieën: 90kcal

Ingrediënten
 

  • 1 vel bladerdeeg (snij in rechthoeken van 10 cm hoogte)
  • 2 eetlepel kruidenkaas per rechthoek
  • 160 g gerookte zalm

Instructies

  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem. Leg het bladerdeeg plat op een werkblad. Verwerk tot enkele rechthoeken. Je kan minstens 2 rechthoeken maken van 22x10cm van 1 bladerdeeg. De lengte is niet zo belangrijk, de 10cm breedte daarentegen wel omdat dit opgerold de juiste grootte is van een hapje.
  • Bestrijk één kant van het bladerdeeg gelijkmatig met de eetlepel kruidenkaas. Leg vervolgens de sneetjes gerookte zalm over de lengte van het deeg, zodat de zalm de hele lengte bedekt.
    bladerdeeg oprollen
  • Rol het bladerdeeg strak op langs de lange zijde, zodat je een mooie rol krijgt.
  • Wikkel de rol stevig in plasticfolie en leg het 30 minuten in de diepvries. Dit maakt het makkelijker om in gelijke stukken te snijden.
  • Haal de rol uit de diepvries en verwijder de folie. Snijd de rol in stukken van ongeveer 2 cm breed.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gesneden rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze gedurende 15-20 minuten of tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de hapjes even afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.
    apertiefhapje met zalm en kruidenkaas

Voedingswaarden

Calories: 90kcal

 

Tips

  • Opgelet – smaakt redelijk zout, kan je verlagen door minder zalm en/of kaas te gebruiken.
  • Bladerdeeg met een hoogte van 10 cm is afgebakken ideaal van grootte. Perfect als apertiefhapje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven