Porties: 4
calorieën: 320kcal
Ingrediënten
- 8 plakjes ham (zoals Parmaham of Serrano)
- 1 meloen (Galia of Cantaloupe, in dunne schijfjes)
- 2 tomaten (in maantjes gesneden )
- 150 g feta (in blokjes gesneden)
- 4 abrikozen (in maantjes gesneden (of gebruik gedroogde abrikozen))
- 150 g gemengde sla (zoals rucola, veldsla, en spinazie)
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Zout (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
Optioneel
- 1 focaccia
Instructies
- Was en droog de sla. Verdeel de sla gelijkmatig over de borden. Kruid met peper en zout.
- Versnij de meloen in maantjes. Leg Verdeel de meloenschijfjes gelijkmatig over de salade.
- Rol de plakjes ham op en leg ze op het bord.
- Leg de tomatenmaantjes en abrikozenmaantjes er decoratief bij.
- Strooi de fetablokjes over de salade.
- Besprenkel de balsamcio crème over de salade.
- Indien geen voorgerecht kan je een paar sneetjes focaccia toevoegen
Voedingswaarden
Calories: 320kcal
Variaties:
- Je kan deze salade met Galia of Cantaloupe maken.
- Als extra crunch kan je gaan voor een handvol geroosterde pijnboompitten of granaatappelpitjes.
- Niet alleen feta, maar ook mozarella en buratta of parmezaanse kaas kan hier gebruikt worden.
- Ook de dressing kan anders, een honingdressing of een klassieke vinaigrette kan en zelfs pesto.