Ga terug Email Link
+ servings

Wortelsoep met gember en kurkuma

Een fluweelzachte, zonnige soep met een vleugje gember en kurkuma — verwarmend en fris tegelijk.
Totale tijd: 1 uur
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: kurkuma, wortelen, wortelsoep
Servings: 4
Calories: 95kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kg wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 cm gember (verse )
  • 1 el olijfolie (of klontje boter)
  • 1,2 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 tl kurkuma
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

Instructies

  • Wortelen schillen en in schijfjes snijden. Uien en look fijnsnijden, gember raspen.
  • Verhit olijfolie of boter in een soeppot, stoof uien en look glazig. Voeg gember en kurkuma toe, laat 1 minuut meebakken.
  • Voeg wortelen, water en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat ± 25 minuten zacht koken tot de wortelen gaar zijn.
  • Mix de soep glad met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat, cayennepeper of een scheutje room.

Voedingswaarden

Serving: 250ml | Calories: 95kcal | Koolhydraten: 14g | Protein: 2g | Fat: 3g | Fiber: 4g
QR Code linking back to recipe