Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Wortelsoep met gember en kurkuma
Een fluweelzachte, zonnige soep met een vleugje gember en kurkuma — verwarmend en fris tegelijk.
Totale tijd:
1
uur
uur
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
kurkuma, wortelen, wortelsoep
Servings:
4
Calories:
95
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kg
wortelen
▢
2
uien
▢
2
teentjes
look
▢
2
cm
gember
(verse )
▢
1
el
olijfolie
(of klontje boter)
▢
1,2
l
water
▢
2
blokjes kippenbouillon
▢
1
tl
kurkuma
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
scheutje
room
▢
nootmuskaat
▢
cayennepeper
Instructies
Wortelen schillen en in schijfjes snijden. Uien en look fijnsnijden, gember raspen.
Verhit olijfolie of boter in een soeppot, stoof uien en look glazig. Voeg gember en kurkuma toe, laat 1 minuut meebakken.
Voeg wortelen, water en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat ± 25 minuten zacht koken tot de wortelen gaar zijn.
Mix de soep glad met een staafmixer.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat, cayennepeper of een scheutje room.
Voedingswaarden
Serving:
250
ml
|
Calories:
95
kcal
|
Koolhydraten:
14
g
|
Protein:
2
g
|
Fat:
3
g
|
Fiber:
4
g
Wortelsoep met gember en kurkuma
Champignonsoep met miso – aardse soep met een vleugje umami
Pompoensoep met Gember en Sinaasappel
Asperge soep
Kippenbouillon
Paprikasoep met Heks’nkaas
Pompoensoep
Bloemkoolsoep met Monsieur Cuisine
Tomatensoep met Monsieur Cuisine
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep