Tagliatelle met groenten en blauweschimmelkaas

Een culinair avontuur van tagliatelle met romige blauwschimmelkaas en een kleurrijke mix van groene groenten. Met diepvriesgroenten als het snel moet gaan maar natuurlijk altijd beter met versie groenten.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: blauwe kaas, groene groenten, tagliatelle
Porties: 5 porties
calorieën: 300kcal

Ingrediënten
 

  • 1 klontje boter
  • 1 ajuin (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geplet, fijn gesneden)
  • 750 g groene groenten mix (romanesco, bonen, ertwen,courgette)
  • 350 ml groentebouillon
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • 500 g pasta (tagliatelle)
  • ½ kl tijm (gedroogd)
  • ½ kl laurier (gedroogd)
  • ½ kl dragon (gedroogd)
  • 200 g blauwschimmelkaas

Instructies

  • Smelt 1 klontje boter in een ruime pan.
  • Versnipper 1 teentje knoflook en 1 ajuin en voeg toe aan de pan. Laat enkele minuten sudderen.
  • Voeg de 750 g groene groenten mix toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg tenslotte 350 ml groentebouillon. Laat een 10 minuten koken waarvan de eerste helft onder deksel.
  • Zet ondertussen het water op voor de tagliatelle.
  • Giet af maar bewaar het vocht voor de saus! Zet de groentenbouillon terug op het vuur.
  • Versnij de 200 g blauwschimmelkaas in stukjes en voeg toe aan de groentebouillon. Roer regelmatig en verwarm zacht.
  • Proef en werk af met peper, zout, ½ kl tijm, ½ kl laurier en½ kl dragon
  • Kook de 500 g pasta gaar, giet af.
  • Zet een geschikt bord klaar. Doe er wat tagliatelle op en dan enkele scheppen saus. Werk af met meerdere scheppen groenten toe te voegen. Zet in het midden een brocolli.
  • Smakelijk.

Voedingswaarden

Serving: 1portie | Calories: 300kcal

Dit is “de snelle” versie perfect geschikt na een drukke werkdag. Heb je wat meer tijd dan zijn natuurlijk verse groenten gewoon top!
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven