Certains plats ont une grande histoire.
Cette recette est un dérivé de quelque chose que ma fille a trouvé un jour - et le meilleur, c’est qu’elle l’a préparée avec son petit ami.
C’est peut-être ce qui rend ce plat si spécial : cuisiner ensemble avec quelqu’un que vous aimez, vous pouvez juste le goûter.
Les langoustines, le fromage bleu et les tomates cerises fraîches se combinent pour créer un plat équilibré et sophistiqué, simple mais avec du caractère.
Servings: 4
Calories: 600kcal
Ingrédients
- el olijfolie
- 1 ui (gele, fijngesnipperd)
- 2 teentjes look (geperst)
- 32 st scampi’s (gepeld en ontdarmd)
- 120 ml room
- 1 blokje kippenbouillon (met beetje vocht)
- 150 g blauwe schimmelkaas (bv. Roquefort of Gorgonzola)
- 500 g tagliatelle
- 150 g kerstomaten (gehalveerd)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- peterselie (verse, fijngehakt)
Instructions
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.
- Versnipper de ui, look. Halveer de kerstomaten. Versnipper de peterselie.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en stoof glazig. Voeg daarna de look toe en laat kort meebakken.
- Voeg de scampi toe aan de pan en bak ze 2–3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Haal ze even uit de pan.
- Voeg de room toe aan dezelfde pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg kerstomaten en de blauwe schimmelkaas toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is en de saus licht indikt.
- Doe de scampi terug in de pan en meng kort onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gekookte tagliatelle onder de saus. Werk af met verse peterselie.
Valeurs nutritionnelles
Portion: 1portie | Calories: 600kcal
💡 Tips
- Voeg een scheutje witte wijn toe na het bakken van de scampi’s voor extra diepte.
- Werk af met geroosterde walnoten of wat extra stukjes blauwe kaas.