Gegrilde Krielaardappelen en Wortelen uit de Oven

Een eenvoudig maar heerlijk bijgerecht waarbij krieltjes en wortelen apart gekruid worden en samen gegrild in de oven voor een volle, gekaramelliseerde smaak.
Temps de préparation: 15 minutes
Temps de cuisson: 45 minutes
Temps total: 1 heure
Type de plat: Accompagnement
Cuisine: Belge
Keyword: grillé, pommes de terre nouvelles, racines
Servings: 4

Ingrédients
 

Krielaardappelen (of krielpatatjes)

Voor de wortelen

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  • Was de krielaardappelen en halveer ze (schillen hoeft niet).
  • Schil de wortelen en snijd stukken van 6cm lang. Daarna snij je in de lengte in 2 en nogmaals in 2 (dus in 4 😉 ). Je kan evengoed in plakjes snijden als je dit verkiest.

Kruiden

  • Kruiden afzonderlijk de krielaardappelen met olijfolie, za-atar, rozemarijn takjes, look, zout en peper.
  • Meng de wortelen met olijfolie, tijm, honing, zout en peper.
  • Leg aardappelen en wortelen elk aan één kant van een bakplaat.
    Rauwe wortelen en krielaardappelen - bovenaanzicht

Bakken

  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster 40–45 minuten tot alles goudbruin en gaar is. Roer ieder kwartier.
  • Proef al even in het laatste kwartier en kruid de krielaardappelen en wortelen bij naar wens. Laat deze dan nog even kort verder grillen tot ze gaar zijn.

 

 

💡 Tips

  • Heb je liever een zachter resultaat met minder kleur? Verlaag dan de temperatuur naar 170°C en verleng de gaartijd tot 55–60 minuten.
  • Voeg de laatste 10 minuten wat kerstomaten toe voor extra kleur en frisheid.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut