Ingredients
- 4 stewing pears (small (Gieser Wildeman))
- 250 ml wine (red)
- 200 g sugar
- 100 g water (to put the pears under)
- pinch of cinnamon (optional)
- 1 cloves (optional)
Instructions
- Gather the ingredients
- Peel the stewing pears, but leave the stems on.
- Place the pears upright in a pan and add the red wine, sugar, cinnamon sticks, cloves. If necessary, cut off a piece at the bottom so that they remain nice and upright.
- Bring to a boil, reduce the heat to low and simmer the pears with the lid on for about 1 hour, until they are tender and nicely red in color. Let them cool in the pan.
- Remove the pears from the pan and reduce the cooking liquid to a syrupy sauce.
- Serve the pears warm or at room temperature with the reduced sauce.
Some related dishes
Cranberry Compote
Veenbessencompote
Veenbessencompote met verse veenbessen – ideaal als bijgerecht bij wildgerechten of als zoete toevoeging aan desserts.
Check out this recipeCeleriac puree
Knolselderpuree
Knolselderpuree is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij een wild hoofdgerecht zoals hertengebraad. De aardse smaken en romige textuur zorgen voor een mooie balans met rijkere en zoetere elementen van het gerecht. Eenvoudig te maken, maar met een verfijnde smaak die elk feestmaal naar een hoger niveau tilt.
Check out this recipeDeer Roast
Hertengebraad – stap voor stap
Heerlijk sappig hertengebraad, eerst aangebraden in boter met knoflook en kruiden, daarna perfect afgemaakt in de oven voor een mooie rosƩ kleur. Serveer met een veenbessen-portsaus voor de ultieme wildsmaak.
Check out this recipe