Witloofsalade

Een snel en simpel bijgerecht met witloof en mayonaise. Fris en knapperig!
Gericht: Beilage
Küche: Belgisch
Keyword: Kartoffelsalat, Zichorie
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal

Zutaten
 

  • 4 stronken witloof
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Anleitungen

  • Snijd het harde uiteinde van de witloofstronken af, snij in 2 over de lengte enverwijder de bittere kern.
  • Snijd de witloof in dunne reepjes.
  • Meng in een kom de mayonaise met het citroensap, peper en zout.
  • Voeg de gesneden witloof toe aan de kom en meng goed door de mayonaise.
  • Laat even kort rusten in de koelkast voor een frisse smaak.

Voedingswaarden

Serving: 1portie | Calories: 150kcal

 

Tips

  • Je kan een rijkere witloofsalade maken door noten of appels toe te voegen.
  • Je kan mayonaise (gedeeltelijk) vervangen door yoghurt om een lichtere versie te hebben.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen