calorieën: 160kcal
Ingrediënten
- 650 g banketbakkersroom (volg het basisrecept voor Crème Pâtissière)
- 2 blaadjes gelatine (komt overeen met 8 g gelatine)
- 300 g room (half opgeklopt)
- likeur (naar keuze bvb Pistache)
Instructies
- Maak de banketbakkersroom zoals beschreven in het basisrecept en houd deze warm.
- Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 5 minuten. Knijp de blaadjes goed uit.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme banketbakkersroom en roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
- Laat de crème afkoelen, maar zorg ervoor dat deze nog vloeibaar blijft door regelmatig te roeren.
- Klopt de room half op.
- Voeg de opgeklopte room voorzichtig toe aan de crème en vouw dit erdoor met een spatel, tot alles goed gemengd is.
- Voeg naar smaak een scheutje likeur toe (bijvoorbeeld pistachelikeur).
- Laat de crème verder afkoelen in de koelkast tot hij stevig genoeg is om als vulling te gebruiken.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 160kcal