Broccoli

Broccoli is een groene groente die behoort tot de koolfamilie. Het heeft een dikke stengel met een bloemkoolachtige kop en wordt vaak geprezen om zijn voedingswaarde en veelzijdigheid in de keuken. Hierbij enkele basistechnieken om broccoli klaar te maken.
Trefwoord: groene groenten
Porties: 4
calorieën: 34kcal

Materiaal

  • 1 kookmandje (stomen)
  • 1 braadpan (koken, stomen)
  • 1 wokpan (roerbakken)
  • 1 ovenschaal (oven)

Ingrediënten
 

Koken van broccoli

Stomen van broccoli

Roerbakken van broccoli

Broccoli in de oven

Instructies

Broccoli koken / blancheren.

  • Zet koud water op en laat het koken.
  • Versnij de broccoli ondertussen in roosjes.
  • Als het water kookt voeg de broccoli toe en laat 4-6 minuten koken.
  • Giet af en leg kort in koud water om verdere garing te voorkomen.
  • Neem een pan en smelt een klontje boter. Laat best heet worden en leg de broccoli erin en bak enkele minuten elke kant.
  • Kruid af met peper, zout en muskaat.

Broccoli stomen

  • Versnij de broccoli in roosjes en leg in het kookmandje
  • Zet een pan met enkele cm water op.
  • Zet het kookmandje in de pan. Zet een deksel erop en laat 4-6 minuten stomen.
  • Neem een pan en smelt een klontje boter. Laat best heet worden en leg de broccoli erin en bak enkele minuten elke kant.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Broccoli roerbakken

  • Versnij de broccoli in roosjes.
  • Verhit de wokpan en voeg olie toe.
  • Voeg de broccoli toe en roerbak 5-7 minuten.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Broccoli in de oven

  • Voorverwarm de oven op 180°C.
  • Snij de broccoli in roosjes en leg deze in een oven schaal.
  • Besprenkel met volddoende olie.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Zet 15 minuten in de oven voor een krokante broccoli.
  • Smakelijk

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 34kcal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven