Porties: 4
calorieën: 34kcal
Materiaal
- 1 stoommandje (stomen)
- 1 braadpan (koken, stomen)
- 1 wokpan (roerbakken)
- 1 ovenschaal (oven)
Ingrediënten
Koken van broccoli
- 2 l water
- 1 broccoli
- 1 klontje boter
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Stomen van broccoli
- 200 ml water
- 1 broccoli
- 1 klontje boter
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Roerbakken van broccoli
- 2 el olie
- 1 broccoli
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (maar smaak)
Broccoli in de oven
- 3 el olie
- 1 broccoli
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- nootmuskaat (naar smaak)
Instructies
Broccoli koken / blancheren.
- Zet koud water op en laat het koken.
- Versnij de broccoli ondertussen in roosjes.
- Als het water kookt voeg de broccoli toe en laat 4-6 minuten koken.
- Giet af en leg kort in koud water om verdere garing te voorkomen.
- Neem een pan en smelt een klontje boter. Laat best heet worden en leg de broccoli erin en bak enkele minuten elke kant.
- Kruid af met peper, zout en muskaat.
Broccoli stomen
- Versnij de broccoli in roosjes en leg in het kookmandje
- Zet een pan met enkele cm water op.
- Zet het kookmandje in de pan. Zet een deksel erop en laat 4-6 minuten stomen.
- Neem een pan en smelt een klontje boter. Laat best heet worden en leg de broccoli erin en bak enkele minuten elke kant.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Broccoli roerbakken
- Versnij de broccoli in roosjes.
- Verhit de wokpan en voeg olie toe.
- Voeg de broccoli toe en roerbak 5-7 minuten.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Broccoli in de oven
- Voorverwarm de oven op 180°C.
- Snij de broccoli in roosjes en leg deze in een oven schaal.
- Besprenkel met volddoende olie.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Zet 15 minuten in de oven voor een krokante broccoli.
- Smakelijk
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 34kcal