Afdekgelei

Afdekgelei is ideaal om taarten en gebak een mooie glans te geven en fruit te beschermen tegen uitdroging.
Gang: Dessert
Keuken: Wereldkeuken
Trefwoord: afdekgelei, suikerwater

Ingrediënten
 

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water tot ze zacht zijn.
  • Verwarm zacht in een steelpan het suikerwater en voeg het citroensap toe.
  • Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit om overtollig water te verwijderen en voeg ze toe aan het warme mengsel. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.
  • Laat de afdekgelei afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
  • Wanneer de gelei begint in te dikken maar nog steeds vloeibaar is, bestrijk je het gewenste gebak of fruit ermee voor een mooie glans en bescherming tegen uitdroging.

Tips

  • Voor een vegetarische versie kan je agar agar of pectine gebruiken.
  • Je kan extra aroma’s toevoegen voor extra smaak of in functie van de toepassing.
  • Je kan ook eenvoudigweg abrikozengelei (of andere) gebruiken en wat (suiker) water toevoegen.
  • Afdekgelei mag niet aangebracht worden op warme taarten, anders gaat de structuur verloren.

Scroll naar boven