Vind je dit recept leuk?

Geef een ⭐⭐⭐⭐⭐ beoordeling en laat je tip achter.
Zo help je johuys.be groeien!

🧂 Wat is paneren op zijn Engels?

Paneren op zijn Engels is een klassieke techniek waarbij je vlees, vis of groenten een krokant laagje geeft door ze na elkaar door bloem, ei en paneermeel te halen.
Het zorgt voor een goudbruine, smaakvolle korst die het binnenste sappig houdt.

Deze methode wordt het vaakst toegepast bij kippenfilets, schnitzels of visfilets — maar werkt even goed voor groentebereidingen zoals bloemkool of courgette.

🍗 Mijn versie

Voor dit voorbeeld gebruikte ik kippenfilets en Tex-Mex paneermeel, wat zorgt voor een licht pikante toets.
De Engelse methode blijft wel dezelfde:
- bloem
- ei
- paneermeel

Paneren op zijn Engels

Wat betekent “paneren op zijn Engels”?
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Duits, Oostenrijks, Zwitsers
Trefwoord: paneren op zijn engels
Cost: €2

Materiaal

  • paneermeel
  • kruiden naar keuze

Ingrediënten
 

  • 3 borden
  • 2 vorken

Instructies

Zet drie borden klaar

  • In het eerste bord strooi je voldoende bloem.
  • In het tweede bord klop je twee eieren los en kruid je naar wens met peper en zout.
  • In het derde bord komt het paneermeel.

Bloemen

  • Wentel de kip in de bloem en klop het teveel eraf.

Eieren

  • Haal de bebloemde stukken door het losgeklopte ei.
  • Zorg dat elk stukje volledig bevochtigd is.

Paneren

  • Leg de stukken kip in het paneermeel en draai ze om zodat ze overal bedekt zijn.
  • Gebruik eventueel een lepel om “lege plekjes” of zijkanten beter op te vullen.
    bord paneermeel met kippenfilet

Verwerken

  • Verzamel het gepaneerde vlees. Het is klaar om gebakken te worden.

 

💡 Tips

  • Bak op een matig vuur. Zo krijgt de paneerlaag de tijd om mooi goudbruin te worden zonder te verbranden.
  • Laat het vlees na het bakken even rusten op keukenpapier om overtollige vetstof te laten opnemen en de korst krokant te houden.
  • Combineer eventueel boter en olie: de boter geeft smaak, de olie verhoogt het bakpunt.
  • Gebruik een antikleefpan als je met weinig vetstof werkt — dat voorkomt dat de korst loskomt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven