Gestoofde Schorseneren met Bechamelsaus

Een klassiek bijgerecht waarbij de verfijnde smaak van schorseneren perfect samengaat met een romige bechamelsaus. Heerlijk bij vlees, vis of gevogelte.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: bechamelsaus, schorseneren, witte saus
Porties: 4
calorieën: 250kcal

Materiaal

  • handschoenen om plakkerig melksap te vermijden
  • dunschiller
  • garde voor de bechamelsaus
  • pan voor de bechamelsaus

Ingrediënten
 

Instructies

Schorseneren voorbereiden

  • Trek handschoenen aan om het plakkerige melksap te vermijden.
  • Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze apart tot verdere bereiding.

Schorseneren koken

  • Breng een pan met licht gezouten water aan de kook.
  • Voeg de schorseneren toe en kook ze in 15-20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
  • Giet af en zet opzij.

Bechamelsaus maken

  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel (roux). Laat dit 2-3 minuten garen zonder het te kleuren.
  • Voeg geleidelijk de melk toe, al roerend met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Breng de saus aan de kook en laat enkele minuten zachtjes pruttelen tot deze indikt.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Optioneel: roer de geraspte kaas door de saus voor extra romigheid.

Samenvoegen

  • Voeg de gekookte schorseneren toe aan de bechamelsaus en roer voorzichtig om ze gelijkmatig te bedekken.
  • Laat het geheel nog enkele minuten op laag vuur doorwarmen.

Voedingswaarden

Calories: 250kcal

 
 

Tips

  • Garneer met fijngehakte peterselie voor een frisse touch.
  • Schorseneren worden ook wel “keukenmeidenverdriet” genoemd vanwege het plakkerige sap dat vrijkomt bij het schillen. Handschoenen maken dit proces veel aangenamer.
  • Schorseneren kunnen snel uitslaan. Een beetje azijn kan wonderen doen maar kan snel doorsmaken. Ze na het snijden in water en melk leggen zal ook helpen.
  • Voor een krokante afwerking –  Strooi paneermeel over de schorseneren met bechamelsaus en gratineer kort onder de grill tot een goudbruine korst ontstaat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven