Servings: 8 st
Calories: 400kcal
Materiaal
- 8 taartvormpjes voor 1 persoon
 - oven
 - kwastje voor de confituur
 
Ingrediënten
Vetdeeg (voor 4 taartjes)
- 200 g boter
 - 100 g suiker
 - 1 ei
 - 300 g bloem
 - Vanille-extract
 
Frangipane Vulling
- 80 g crème margarine
 - 100 g suiker
 - 1 ei
 - 100 g amandelpoeder
 - 50 g bloem
 - Amandelextract
 
Appel Topping
- 2 grote appels (bijv. Jonagold of Elstar)
 - 3 el abrikozenconfituur
 - 50 g gehakte pistaches (of andere noten naar keuze)
 
Instructies
Bereid het Vetdeeg
- Meng 200 g boter en 100 g suiker in een mengkom tot een romig geheel. Voeg 1 ei en een beetje Vanille-extract toe en meng tot alles goed is opgenomen.
 - Voeg 300 g bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Rol het vetdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Bekleed de eenpersoonstaartvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes bij.
 - Prik 4x met een vork gaatjes in de bodem.
 
Frangipane Vulling
- Meng 80 g crème margarine en 100 g suiker tot een luchtig mengsel. Voeg 1 ei toe en blijf mengen tot het goed is opgenomen.
 - Voeg 100 g amandelpoeder, 50 g bloem, en een paar druppels Amandelextract toe. Meng tot een gladde vulling.
 - Vul de taartbodems met een laag frangipanevulling.
 
Appels Voorbereiden en Afwerking
- Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
 - Snijd de appels in dunne schijfjes, loodrecht op de as van het klokhuis.
 - Schik de appelpartjes mooi op de frangipanevulling in de taartjes.
 - Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
 
Voedingswaarden
Calories: 400kcal
 
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Vet- en kookdegen.






