Tartelettes met frangipanevulling en appel afgewerkt met pistachenoten

Geniet van deze heerlijke tartelettes gemaakt met zelfgemaakt vetdeeg, frangipanevulling, en verse appels, afgewerkt met gehakte pistache nootjes.
Totale tijd: 2 uur
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: appelgebak, frangipane
Porties: 8 st
calorieën: 400kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Vetdeeg (voor 4 taartjes)

Frangipane Vulling

Appel Topping

  • 2 grote appels (bijv. Jonagold of Elstar)
  • 3 el abrikozenconfituur
  • 50 g gehakte pistaches (of andere noten naar keuze)

Instructies

Bereid het Vetdeeg

  • Meng 200 g boter en 100 g suiker in een mengkom tot een romig geheel. Voeg 1 ei en een beetje Vanille-extract toe en meng tot alles goed is opgenomen.
  • Voeg 300 g bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het vetdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Bekleed de eenpersoonstaartvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes bij.
  • Prik 4x met een vork gaatjes in de bodem.

Frangipane Vulling

  • Meng 80 g crème margarine en 100 g suiker tot een luchtig mengsel. Voeg 1 ei toe en blijf mengen tot het goed is opgenomen.
  • Voeg 100 g amandelpoeder, 50 g bloem, en een paar druppels Amandelextract toe. Meng tot een gladde vulling.
  • Vul de taartbodems met een laag frangipanevulling.

Appels Voorbereiden en Afwerking

  • Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appels in dunne schijfjes, loodrecht op de as van het klokhuis.
  • Schik de appelpartjes mooi op de frangipanevulling in de taartjes.
    Appelgebak klaar om te bakken
  • Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Afwerken

  • Verwarm de abrikozenconfituur lichtjes en voeg een beetje water toe. Bestrijk rijkelijk de appels hiermee voor een mooie glans en.
  • Bestrooi de taartjes met gehakte pistaches of andere nootjes naar keuze.
    Vele appelgebakken afgewerkt

Voedingswaarden

Calories: 400kcal

 
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Vet- en kookdegen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven