Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Tartelettes met frangipanevulling en appel afgewerkt met pistachenoten
Geniet van deze heerlijke tartelettes gemaakt met zelfgemaakt vetdeeg, frangipanevulling, en verse appels, afgewerkt met gehakte pistache nootjes.
Totale tijd:
2
uur
uur
Gang:
Dessert
Keuken:
Frans
Trefwoord:
appelgebak, frangipane
Servings:
8
st
Calories:
400
kcal
Materiaal
▢
mengkom
▢
deegroller
▢
spatel
▢
8
taartvormpjes
voor 1 persoon
▢
oven
▢
mes
▢
kwastje
voor de confituur
Ingrediënten
1x
2x
3x
Vetdeeg (voor 4 taartjes)
▢
200
g
boter
▢
100
g
suiker
▢
1
ei
▢
300
g
bloem
▢
Vanille-extract
Frangipane Vulling
▢
80
g
crème margarine
▢
100
g
suiker
▢
1
ei
▢
100
g
amandelpoeder
▢
50
g
bloem
▢
Amandelextract
Appel Topping
▢
2
grote appels
(bijv. Jonagold of Elstar)
▢
3
el
abrikozenconfituur
▢
50
g
gehakte pistaches
(of andere noten naar keuze)
Instructies
Bereid het Vetdeeg
Meng
200 g boter
en
100 g suiker
in een mengkom tot een romig geheel. Voeg
1 ei
en een beetje
Vanille-extract
toe en meng tot alles goed is opgenomen.
Voeg
300 g bloem
toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het vetdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Bekleed de eenpersoonstaartvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes bij.
Prik 4x met een vork gaatjes in de bodem.
Frangipane Vulling
Meng
80 g crème margarine
en
100 g suiker
tot een luchtig mengsel. Voeg
1 ei
toe en blijf mengen tot het goed is opgenomen.
Voeg
100 g amandelpoeder
,
50 g bloem
, en een paar druppels
Amandelextract
toe. Meng tot een gladde vulling.
Vul de taartbodems met een laag frangipanevulling.
Appels Voorbereiden en Afwerking
Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in dunne schijfjes, loodrecht op de as van het klokhuis.
Schik de appelpartjes mooi op de frangipanevulling in de taartjes.
Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Afwerken
Verwarm de abrikozenconfituur lichtjes en voeg een beetje water toe. Bestrijk rijkelijk de appels hiermee voor een mooie glans en.
Bestrooi de taartjes met gehakte pistaches of andere nootjes naar keuze.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Vet- en kookdegen.