Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Wortelsoep met Kruidenkaas
Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Totale tijd:
1
uur
uur
Gang:
Soep
Keuken:
internationaal
Trefwoord:
kruidenkaas, wortelsoep
Servings:
8
Calories:
100
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
(fijngesneden)
▢
1
wit van prei
(fijngesneden)
▢
1
kg
wortelen
(geschild en in stukken gesneden)
▢
2
l
groentebouillon
▢
1
el
kruidenkaas
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
appelsien
(geperst)
▢
1
kl
peterselie
▢
1
kl
dille
▢
3
blaadjes
basilicum
Instructies
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
Voeg een beetje gember toe voor extra pit.
Alle soepen
Tomatensoep met Monsieur Cuisine
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep