Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsoep met Kruidenkaas
Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
5
from 1 vote
Afdrukken
Pin
FB
X
Gang:
Soep
Keuken:
internationaal
Trefwoord:
kruidenkaas, wortelsoep
Totale Tijd:
1
uur
uur
Porties:
8
Calorieën:
100
kcal
Ingrediënten
2
el
olijfolie
1
ui
fijngesneden
1
wit van prei
fijngesneden
1
kg
wortelen
geschild en in stukken gesneden
2
liter
groentebouillon
1
el
kruidenkaas
peper
naar smaak
zout
naar smaak
Optioneel
1
appelsien
geperst
1
kl
peterselie
1
kl
dille
3
blaadjes
basilicum
Werkwijze
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Voeding
Calories:
100
kcal
Notities
Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
Voeg een beetje gember toe voor extra pit.
Alle soepen
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep
Foto's