Porties: 0
calorieën: 400kcal
Materiaal
- mengkom
- deegroller
- 8 taartvormpjes voor 1 persoon
- oven
- mes
- kwastje voor de confituur
Ingrediënten
Vetdeeg (voor 4 taartjes)
- 200 g boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- 300 g bloem
- Vanille-extract
Frangipane Vulling
- 80 g crème margarine
- 100 g suiker
- 1 ei
- 100 g amandelpoeder
- 50 g bloem
- Amandelextract
Appel Topping
- 2 grote appels (bijv. Jonagold of Elstar)
- 3 el abrikozenconfituur
- 50 g gehakte pistaches (of andere noten naar keuze)
Instructies
Bereid het Vetdeeg
- Meng 200 g boter en 100 g suiker in een mengkom tot een romig geheel. Voeg 1 ei en een beetje Vanille-extract toe en meng tot alles goed is opgenomen.
- Voeg 300 g bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het vetdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Bekleed de eenpersoonstaartvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes bij.
- Prik 4x met een vork gaatjes in de bodem.
Frangipane Vulling
- Meng 80 g crème margarine en 100 g suiker tot een luchtig mengsel. Voeg 1 ei toe en blijf mengen tot het goed is opgenomen.
- Voeg 100 g amandelpoeder, 50 g bloem, en een paar druppels Amandelextract toe. Meng tot een gladde vulling.
- Vul de taartbodems met een laag frangipanevulling.
Appels Voorbereiden en Afwerking
- Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appels in dunne schijfjes, loodrecht op de as van het klokhuis.
- Schik de appelpartjes mooi op de frangipanevulling in de taartjes.
- Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Voedingswaarden
Calories: 400kcal
bron en inspiratie : CVO Gent – cursus Vet- en kookdegen.