Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Pompoensoep met gember en sinaasappel
Frisse, kruidige pompoensoep met gember en sinaasappel. Een elegante soep met pit en citrus, perfect voor koude dagen.
Temps total:
40
minutes
minutes
Type de plat:
Soupe
Cuisine:
Flamand
Keyword:
noisette, citrouille
Servings:
8
Calories:
140
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blokje
gember
(grote dobbelsteen)
▢
1
butternutpompoen
▢
1
wortel
▢
1,2
l
groentebouillon
▢
1
appel
▢
1
appelsien
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Instructions
Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
Valeurs nutritionnelles
Calories:
140
kcal
Tips & varianten
Werk af met een scheutje
kokosmelk
voor extra romigheid.
Voeg wat
geroosterde pompoenpitten
toe voor een crunchy bite.
Een snuifje
cayennepeper
geeft een pittige toets.
Alle soepen
Soupe aux champignons et miso – soupe terreuse avec une touche d'umami
Soupe de potiron au gingembre et à l'orange
Soupe d'asperges
Bouillon de poulet
Soupe au poivre avec Heks'nkaas
Soupe de potiron
Soupe de chou-fleur avec Monsieur Cuisine
Soupe de tomates avec Monsieur Cuisine
Soupe de carottes au fromage aux herbes
Soupe chinoise aux tomates, épicée et sucrée, avec poulet et compote de pommes
Soupe de salsifis raffinés au boudin et aux coquilles Saint-Jacques
Soupe réconfortante aux tomates