BBQ Moink balls

Smakelijke gehaktballen omwikkeld met spek, perfect geroosterd op de BBQ met een rokerige finish dankzij appel- of kersenhout.
Temps total: 1 heure
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Belge
Keyword: balles, Le Moink, Boules de Moink
Servings: 4
Calories: 130kcal

Ingrédients
 

Instructions

  • Meng in een grote kom het rundsgehakt, oregano, geraspte Parmezaanse kaas, pezo, ei, knoflook en paneermeel goed door elkaar.
  • Vorm van het mengsel kleine balletjes ter grootte van een golfbal.
  • Snijd het ontbijtspek in dunne plakjes en wikkel elk balletje in een plakje spek.
  • Verwarm de Big Green Egg (BGE) of een andere BBQ tot 180°C, en zorg ervoor dat je indirect grillt (plaats een lekbak onder het rooster om direct contact van de vlammen met het vlees te vermijden).
  • Plaats de balletjes op de BBQ en rook ze tot ze een kerntemperatuur bereiken van ongeveer 70°C. Voeg appel- of kersenhout toe voor een extra rooktouch.
  • Bestrijk de balletjes met de BBQ saus en laat ze nog 5 minuten verder garen op de BBQ.
    bbq sauce voor moink balls
  • Serveer warm en geniet ervan!

Valeurs nutritionnelles

Calories: 130kcal

  • Voor sappigere balletjes, overweeg om de temperatuur te verlagen en de gaartijd dienovereenkomstig te verlengen.
  • Als alternatief voor de BBQ, kunnen deze Moink Balls ook in de oven worden bereid op 180°C, maar je mist dan de rokerige smaak van het hout.
4 de 1 vote (1 rating without comment)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut