Stoemp met spruitjes en gerookte spekblokjes

Deze stoemp is een robuust en hartverwarmend gerecht met de unieke smaak van spruitjes en de zoute toevoeging van gerookte spekblokjes. Ideaal voor de koude dagen!
Total Time: 45 minutes
Course: Side dish
Cuisine: Belgian
Keyword: comfort food, bacon, sprouts, stoemp
Servings: 6
Calories: 250kcal

Ingredients
 

  • 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)
  • 1 kg aardappelen (geschild en grote in 2 snijden)
  • 200 g gerookte spekblokjes (of baconreepjes )
  • 25 g boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse nootmuskaat (optioneel)

Instructions

  • Kuis de spruitjes, indien gewenst halveer of snij in kwartjes. Kook gaar in licht gezouten water.
  • Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water in 20 minuten.
  • Bak de spekblokjes krokant.
  • Pureer en werk af met boter en melk.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Opgelet, spek is zoutig!
  • Voeg alles samen en serveer.
    stoem met spruites en baconreepjes bovenaanzicht

Nutrition Facts

Calories: 250kcal

Variaties

  • Voeg een ui en/of een teentje look toe bij het bakken van de spekblokjes.
  • Bak de spruitjes kort maar hevig aan voor een krokant korstje

1 thought on “Stew with Brussels sprouts and smoked bacon bits”

  1. 5 stars
    Ja ze zijn er weer! Ik kijk ieder jaar uit naar het seizoen van de spruitjes. En ja met spekblokjes natuurlijk. En dat nog in een smeuige puree. Comfortfood ten top!

5 from 1 vote

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top