Pasta Pesto met Garnalen en Kerstomaten

Een snel en smakelijk pastagerecht dat perfect is voor een drukke doordeweekse avond. Deze pasta pesto combineert de frisse smaken van garnalen en kerstomaten.
Course: Main course
Cuisine: Italian
Keyword: shrimp, Cherry tomatoes, pasta, pesto
Servings: 4
Calories: 559kcal

Ingredients
 

  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 2 potjes pesto
  • 250 g kerstomaten (gehalveerd)
  • 500 g pasta (bijvoorbeeld linguine of tagliatelle)
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)

Optioneel

  • chili vlokken (voor wat extra pit)
  • 3 el room

Instructions

  • Zet water op en kook de pasta.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snij de knoflook en de sjalot in fijne stukjes en voeg toe.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
  • Voeg de kerstomaten toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze iets zachter worden.
  • Giet de pasta af en meng de pesto onder de pasta. Je kan optioneel een beetje room toevoegen.
  • Meng de garnalen en de kerstomaten met de pasta.
  • Serveer. Smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 559kcal
Can I replace the shrimp with another protein?

Yes, you can replace the shrimp with chicken, tofu, or grilled vegetables for a vegetarian option.

What types of pasta go best with this dish?

Linguine, tagliatelle and spaghetti work well, but you can also use fusilli, penne or farfalle.

Can I also serve this dish cold, for example as a pasta salad?

Yes, this dish can be served cold as a pasta salad. It is a refreshing option for a summer meal. Perhaps better then to choose a “short” pasta such as fusilli, penne or farfalle.

Can I add additional vegetables to this dish?

Absolutely, you can add additional vegetables such as spinach, zucchini, or broccoli for more flavor and nutritional value.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top