Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Kochutensilien
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Een verrassend tintje van appelmoes geeft deze stevige Chinese tomatensoep een unieke zoete twist.
Gesamtzeit:
1
Stunde
Stunde
30
Minuten
Minuten
Gericht:
Suppe
Küche:
Asiatisch, Chinesisch
Keyword:
Chinesische Tomatensuppe, Rezept für Hühnersuppe
Servings:
4
Calories:
350
kcal
Materiaal
▢
kookpan
voor 3l of meer
▢
gemberrasp
▢
vleesplank
▢
soeplepel
Zutaten
1x
2x
3x
▢
1,5
l
kippenbouillon
▢
5
kippenonderbouten
▢
3
g
gember
(geraspte)
▢
100
g
appelmoes
▢
40
g
suiker
▢
280
g
tomatenpuree
▢
1
el
sojasaus
▢
75
g
noedels
Optioneel
▢
lente-ui
▢
koriander
(verse)
▢
1
mespunt
sambal oelek
Anleitungen
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenbillen toe. Laat dit ongeveer 30 min zachtjes koken of tot de kip gaar is.
Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat ze iets afkoelen.
Voeg de geraspte gember, appelmoes, suiker, en tomatenpuree toe aan de bouillon. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe de sojasaus erbij en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel extra suiker of sojasaus toe.
Voeg de noedels toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
Pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes.Voeg het geplukte kippenvlees toe aan de soep en verwarm het geheel nog enkele minuten.
Optioneel
Voeg een mespunt sambal oelek aan de soep toe.
Serveer de soep in kommen en garneer met de lente-ui en/of de koriander.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
Alle soepen
Tomatensuppe mit Monsieur Cuisine
Karottensuppe mit Kräuterkäse
Süß-würzige chinesische Tomatensuppe mit Huhn und Apfelmus
Verfeinerte Schwarzwurzelsuppe mit Blutwurst und Jakobsmuscheln
Herzerwärmende Tomatensuppe