Go Back
Email Link
Drucken
Recipe Image
Instruction Images
Notizen
Nährwerte Beschriftung
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kochmodus
Verhindere, dass dein Bildschirm ausgeht
Pompoensoep met gember en sinaasappel
Frisse, kruidige pompoensoep met gember en sinaasappel. Een elegante soep met pit en citrus, perfect voor koude dagen.
Gesamtzeit:
40
Minuten
Minuten
Gericht:
Suppe
Küche:
Flämisch
Keyword:
Butternuss, Kürbis
Servings:
8
Calories:
140
kcal
Zutaten
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blokje
gember
(grote dobbelsteen)
▢
1
butternutpompoen
▢
1
wortel
▢
1,2
l
groentebouillon
▢
1
appel
▢
1
appelsien
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Anleitung
Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
Nährwerte
Calories:
140
kcal
Tips & varianten
Werk af met een scheutje
kokosmelk
voor extra romigheid.
Voeg wat
geroosterde pompoenpitten
toe voor een crunchy bite.
Een snuifje
cayennepeper
geeft een pittige toets.
Alle soepen
Champignoncremesuppe mit Miso – erdige Suppe mit einem Hauch von Umami
Kürbissuppe mit Ingwer und Orange
Spargelsuppe
Hühnerbrühe
Pfeffersuppe mit Heks'nkaas
Kürbissuppe
Blumenkohlsuppe mit Monsieur Cuisine
Tomatensuppe mit Monsieur Cuisine
Karottensuppe mit Kräuterkäse
Süß-würzige chinesische Tomatensuppe mit Huhn und Apfelmus
Verfeinerte Schwarzwurzelsuppe mit Blutwurst und Jakobsmuscheln
Herzerwärmende Tomatensuppe