Rote-Bete-Püree

Rote Bete bringt nicht nur Farbe auf den Teller, sondern auch einen überraschend vollen Geschmack in Ihr Essen. Dieses Püree kombiniert die Erdigkeit der Roten Bete mit der Weichheit der Kartoffel - einfach, gesund und perfekt für kalte Tage.

Rode Bietenpuree

Een kleurrijke en smaakvolle rode bietenpuree waarin de aardse tonen van rode biet mooi samenkomen met de romigheid van aardappel. Heerlijk bij wild, konijn of varkensgebraad.
Gesamtzeit: 45 Minuten
Gericht: Beilage
Küche: Belgisch
Keyword: Kartoffel, rode biet
Servings: 4
Calories: 259kcal

Zutaten
 

Optioneel

  • 1 tl mosterd (voor extra pit)
  • of
  • 1 scheutje appelazijn (voor frisheid)

Anleitung

Rode bieten

  • Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
  • Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.

Aardappelen

  • Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
  • Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
  • Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.

Afwerking

  • Voeg de bieten toe en meng goed.
  • Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.

Optioneel

  • Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
  • Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.

Nährwerte

Serving: 1portie | Calories: 259kcal
Nach oben scrollen