Go Back Email Link
+ servings

Rode Bietenpuree

Een kleurrijke en smaakvolle rode bietenpuree waarin de aardse tonen van rode biet mooi samenkomen met de romigheid van aardappel. Heerlijk bij wild, konijn of varkensgebraad.
Gesamtzeit: 45 Minuten
Gericht: Beilage
Küche: Belgisch
Keyword: Kartoffel, rode biet
Servings: 4
Calories: 259kcal

Zutaten
 

Optioneel

  • 1 tl mosterd (voor extra pit)
  • of
  • 1 scheutje appelazijn (voor frisheid)

Anleitung

Rode bieten

  • Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
  • Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.

Aardappelen

  • Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
  • Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
  • Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.

Afwerking

  • Voeg de bieten toe en meng goed.
  • Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.

Optioneel

  • Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
  • Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.

Nährwerte

Serving: 1portie | Calories: 259kcal
QR Code linking back to recipe