Ingrediënten
- 200 ml suikerwater
- 4 g gelatine
- 1 el citroensap
Instructies
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water tot ze zacht zijn.
- Verwarm zacht in een steelpan het suikerwater en voeg het citroensap toe.
- Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit om overtollig water te verwijderen en voeg ze toe aan het warme mengsel. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.
- Laat de afdekgelei afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
- Wanneer de gelei begint in te dikken maar nog steeds vloeibaar is, bestrijk je het gewenste gebak of fruit ermee voor een mooie glans en bescherming tegen uitdroging.
Tips
- Voor een vegetarische versie kan je agar agar of pectine gebruiken.
- Je kan extra aroma’s toevoegen voor extra smaak of in functie van de toepassing.
- Je kan ook eenvoudigweg abrikozengelei (of andere) gebruiken en wat (suiker) water toevoegen.
- Afdekgelei mag niet aangebracht worden op warme taarten, anders gaat de structuur verloren.