Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Aioli
Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken:
Mediteraan
Trefwoord:
aioli recept, knoflookdip, oliesaus, zelfgemaakte aioli
Servings:
4
Calories:
55
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
2
eieren
(op kamertemperatuur)
▢
4
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
▢
1
el
citroensap
▢
1
el
mosterd
▢
300
ml
olijfolie
▢
Zout
(naar smaak)
▢
Peper
(naar smaak)
Instructies
Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.
Voedingswaarden
Serving:
1
kl
|
Calories:
55
kcal
Alle oliesauzen
Caesar dressing
Tzatziki
Mosterdvinaigrette
Limoenvinaigrette
Citroenvinaigrette
Vinaigrette - de basis
Aioli
Remouladesaus
Tartaarsaus
Klassieke Cocktailsaus
Klassieke Huisgemaakte Mayonaise
De veelzijdige wereld van Vinaigrettes