Ga naar de inhoud
Basis vinaigrette - olie - azijn - sjalot - peper en zout - groene kruiden

Vinaigrette

Vinaigrette, een eenvoudige maar elegante dressing, heeft een vaste plaats veroverd in de keukens wereldwijd. In deze post duiken we dieper in wat vinaigrette is, hoe je het kunt maken, en de veelzijdigheid ervan in de keuken.

Ingrediënten

Instructies

  • Versnip de sjalot.
  • Voeg azijn citroensap toe.
  • Voeg olie toe tot je de gewenste "zuurheid" bereikt.
  • Werk af met peper en zout.

Notities

Oorsprong en Betekenis

    • Afkomstig uit de Franse keuken
    • Naam afgeleid van ‘vinaigre’, wat ‘azijn’ betekent. 

Basis Ingrediënten

    • Een mengsel van olie en azijn
    • Standaardverhouding: 3 delen olie op 1 deel azijn, aan te passen naar smaak.
    • Zout en peper als smaakversterker

Varianten en Personalisatie

Aanpasbaarheid
    • Variëren met verschillende soorten azijn en oliën
    • Toevoeging van ingrediënten zoals mosterd, honing, kruiden
Gebruik
    • Ideaal bij salades
    • Kan dienen als marinade of saus
De vinaigrette is een perfect voorbeeld van hoe iets eenvoudigs verheven kan worden tot iets bijzonders met een beetje creativiteit. Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren chef, het experimenteren met vinaigrette kan leiden tot verrassend smakelijke ontdekkingen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating