Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Wortelsoep met Kruidenkaas
Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Temps total:
1
heure
heure
Type de plat:
Soupe
Cuisine:
international
Keyword:
fromage aux herbes, soupe de carottes
Servings:
8
Calories:
100
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
(fijngesneden)
▢
1
wit van prei
(fijngesneden)
▢
1
kg
wortelen
(geschild en in stukken gesneden)
▢
2
l
groentebouillon
▢
1
el
kruidenkaas
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
appelsien
(geperst)
▢
1
kl
peterselie
▢
1
kl
dille
▢
3
blaadjes
basilicum
Instructions
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
Voeg een beetje gember toe voor extra pit.
Alle soepen
Soupe de tomates avec Monsieur Cuisine
Soupe de carottes au fromage aux herbes
Soupe chinoise aux tomates, épicée et sucrée, avec poulet et compote de pommes
Soupe de salsifis raffinés au boudin et aux coquilles Saint-Jacques
Soupe réconfortante aux tomates