Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
portions
Smaller
Normal
Larger
Mode de cuisson
Empêche ton écran de s’éteindre
Hartverwarmende Tomatensoep: Een Huisgemaakte Favoriet
Deze eenvoudige, doch smaakvolle soep biedt een blend van verse tomaten en kruiden, ideaal voor een gezellige avond thuis
Temps total:
1
heure
heure
30
minutes
minutes
Type de plat:
Soupe
Cuisine:
Belge
Keyword:
soupe, tomate
Servings:
4
Calories:
80
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
200
g
ui
▢
150
g
wortelen
▢
40
g
tomatenpuree
▢
30
g
boter
▢
1 ½
blokje
groentenbouillon
((of kippenbouillon))
▢
2
aardappelen
▢
1
l
water
▢
300
g
tomaten
Instructions
Versnij alle groenten
Stoof de ajuin in wat boter gedurende enkele minuten op een matig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed
Voeg de wortelen, tomaten, het spek en de bouillon blokjes toe.
Bevocht de groenten met 1 liter water
Laat dit alles gedurende een 1/2 uur zacht koken.
Als alles gaar is kan de soep gemixt worden.
Giet de soep door een zeef
Meestal zit er zout genoeg in de soep dankzij de bouillonblokjes (en de spek) maar het staat je vrij om hier de soep extra te kruiden.
Valeurs nutritionnelles
Calories:
80
kcal
Alle soepen
Soupe aux champignons et miso – soupe terreuse avec une touche d'umami
Soupe de potiron au gingembre et à l'orange
Soupe d'asperges
Bouillon de poulet
Soupe au poivre avec Heks'nkaas
Soupe de potiron
Soupe de chou-fleur avec Monsieur Cuisine
Soupe de tomates avec Monsieur Cuisine
Soupe de carottes au fromage aux herbes
Soupe chinoise aux tomates, épicée et sucrée, avec poulet et compote de pommes
Soupe de salsifis raffinés au boudin et aux coquilles Saint-Jacques
Soupe réconfortante aux tomates