Mosselen met Witte Wijn

Een snelle en gemakkelijke versie van klassieke mosselen met witte wijn, gemaakt met kant-en-klare mosselgroenten, kruiden en mosselsaus.
Temps total: 45 minutes
Type de plat: Plat principal
Cuisine: Belge
Keyword: moules, vin blanc
Servings: 4
Calories: 400kcal

Ingrédients
 

  • 5 kg mosselen (super, jumbo of goudmerk)
  • 250 g mosselgroenten
  • 3 zakjes mosselkruiden
  • 150 g mosselsaus
  • 250 ml witte wijn (droge)

Instructions

  • Spoel de mosselen goed af en verwijder eventuele kapotte schelpen.
  • Zet de mosselen onder water en voeg de eerste keer zout toe. Laat ze 5 minuten rusten. Laat het « vuil » water weglopen en begin opnieuw (zonder zout!).
  • Verhit een (of meerdere) grote pan op middelhoog vuur en laat een klontje boter smelten. Voeg de mosselgroenten toe en laat enkele minuten sudderen.
  • Voeg de mosselen toe, strooi de mosselkruiden erover en giet een flinke scheute witte wijn erover.
  • Zet het deksel op de pot en laat enkele minuten stoven.
  • Roer (of schud) af toe in de pot om de mosselen gelijkmatig te garen.
  • De mosselen zijn klaar als alle schelpen opengaan, dit kan tot 10 minuten duren.
  • Serveer direct met de mosselsaus.

Voedingswaarden

Calories: 400kcal

Variaties

Liever wat meer pit? Chilivlokken of sambal oelek kunnen daarvoor zorgen.

Tip

Lege mosselschelpen nemen veel plaats in beslag. Tijdens het eten kun je ruimte besparen door de lege mosselschelpen in elkaar te schuiven in plaats van ze los in de pot te gooien. Zo houd je het overzichtelijk en bespaar je plaats!
Mosselschelpen ineenschuiven
Mosselschelpen ineenschuiven
 

Recettes assorties

1
Verse frieten
Vers frieten
Perfect vers gebakken krokante frieten gemaakt van Belgische frietaardappelen.
Check out this recipe

Questions fréquemment posées

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut