Ingredients
- 4 tomaten (grote )
- 200 g Noordzeegarnalen (grijze )
- 100 g sla (gemengde bijv. veldsla, rucola)
- 6 eieren (hardgekookte, gehalveerd)
- 12 sneetjes gerookte zalm (opgerold)
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- Peterselie (fijngehakt, voor garnering)
Instructions
Tomaten voorbereiden:
- Snijd de steelkant van de tomaten af. Optioneel kan je de steelaanzet met een klein mesje verwijderen.
- Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht, bvb een tomaten soep.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje zout en zet ze ondersteboven om uit te lekken.
Tomaten vullen:
- Meng de mayonaise, citroensap, peterselie, peper en zout in een kom.
- Voeg de grijze garnalen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
- Vul elke uitgeholde tomaat met het garnalenmengsel tot de rand.
Presentatie:
- Verdeel de gemengde sla over vier borden.
- Plaats een gevulde tomaat in het midden van elke sla bed.
- Leg drie halve hardgekookte eieren rondom elke tomaat.
- Voeg drie opgerolde sneetjes gerookte zalm toe aan elk bord.
- Serveer direct, eventueel met een stukje stokbrood of toast.
Voedingswaarden
Bemerkingen:
- Zorg ervoor dat de garnalen goed gekoeld zijn voor het beste resultaat.
- Vervang de gerookte zalm door gerookte forel voor een andere smaak.
- Verse kruiden zoals dille of bieslook kunnen de smaak verder verrijken.
- Voor een modernere twist kun je avocadoblokjes of guacamole toevoegen aan de vulling.
Les Tomates crevettes sont un plat belge classique composé de tomates évidées farcies de crevettes grises, souvent servies sur un lit de laitue avec des œufs durs et parfois du saumon fumé.
Les crevettes grises de la mer du Nord sont traditionnellement utilisées pour les Tomates crevettes. Ces crevettes ont un goût subtil et sont de petite taille, ce qui les rend parfaites pour farcir les tomates.
Les Tomates crevettes sont un plat belge typique qui trouve son origine sur la côte belge, où l’on pêche les crevettes grises.