Go Back
Email Link
Imprimer
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Tomaat Garnaal
Een klassiek Belgisch voorgerecht met frisse smaken en een vleugje luxe, perfect voor elke gelegenheid.
Temps total:
40
minutes
minutes
Type de plat:
Plat principal, Entrée
Cuisine:
Belge
Keyword:
Ganache de tomates
Portions:
4
Calories:
450
kcal
Ingrédients
1x
2x
3x
▢
4
tomaten
(grote )
▢
200
g
Noordzeegarnalen
(grijze )
▢
100
g
sla
(gemengde bijv. veldsla, rucola)
▢
6
eieren
(hardgekookte, gehalveerd)
▢
12
sneetjes
gerookte zalm
(opgerold)
▢
4
el
mayonaise
▢
1
el
citroensap
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
▢
Peterselie
(fijngehakt, voor garnering)
Instructions
Tomaten voorbereiden:
Snijd de steelkant van de tomaten af. Optioneel kan je de steelaanzet met een klein mesje verwijderen.
Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht, bvb een tomaten soep.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje zout en zet ze ondersteboven om uit te lekken.
Tomaten vullen:
Meng de mayonaise, citroensap, peterselie, peper en zout in een kom.
Voeg de grijze garnalen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
Vul elke uitgeholde tomaat met het garnalenmengsel tot de rand.
Presentatie:
Verdeel de gemengde sla over vier borden.
Plaats een gevulde tomaat in het midden van elke sla bed.
Leg drie halve hardgekookte eieren rondom elke tomaat.
Voeg drie opgerolde sneetjes gerookte zalm toe aan elk bord.
Serveer direct, eventueel met een stukje stokbrood of toast.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
Bemerkingen:
Zorg ervoor dat de garnalen goed gekoeld zijn voor het beste resultaat.
Vervang de gerookte zalm door gerookte forel voor een andere smaak.
Verse kruiden zoals dille of bieslook kunnen de smaak verder verrijken.
Voor een modernere twist kun je avocadoblokjes of guacamole toevoegen aan de vulling.