Ingredients
- 4 tomaten (grote )
- 200 g Noordzeegarnalen (grijze )
- 100 g sla (gemengde bijv. veldsla, rucola)
- 6 eieren (hardgekookte, gehalveerd)
- 12 sneetjes gerookte zalm (opgerold)
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- Peterselie (fijngehakt, voor garnering)
Instructions
Tomaten voorbereiden:
- Snijd de steelkant van de tomaten af. Optioneel kan je de steelaanzet met een klein mesje verwijderen.
- Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht, bvb een tomaten soep.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met een beetje zout en zet ze ondersteboven om uit te lekken.
Tomaten vullen:
- Meng de mayonaise, citroensap, peterselie, peper en zout in een kom.
- Voeg de grijze garnalen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
- Vul elke uitgeholde tomaat met het garnalenmengsel tot de rand.
Presentatie:
- Verdeel de gemengde sla over vier borden.
- Plaats een gevulde tomaat in het midden van elke sla bed.
- Leg drie halve hardgekookte eieren rondom elke tomaat.
- Voeg drie opgerolde sneetjes gerookte zalm toe aan elk bord.
- Serveer direct, eventueel met een stukje stokbrood of toast.
Voedingswaarden
Bemerkingen:
- Zorg ervoor dat de garnalen goed gekoeld zijn voor het beste resultaat.
- Vervang de gerookte zalm door gerookte forel voor een andere smaak.
- Verse kruiden zoals dille of bieslook kunnen de smaak verder verrijken.
- Voor een modernere twist kun je avocadoblokjes of guacamole toevoegen aan de vulling.
Shrimp-stuffed tomato is a classic Belgian dish consisting of hollowed-out tomatoes stuffed with gray shrimp, often served on a bed of lettuce with hard-boiled eggs and sometimes smoked salmon.
Gray North Sea shrimp are traditionally used for Shrimp-stuffed tomato. These shrimp have a subtle flavor and are small in size, making them perfect for stuffing tomatoes.
Shrimp-stuffed tomato is a typical Belgian dish that originated on the Belgian coast, where gray shrimp are caught.