Beet puree
Red beet not only adds color to your plate, but also a surprisingly full flavor to your meal. This puree combines the earthiness of beet with the softness of potato – simple, healthy and perfect for cold days.
Servings: 4
Calories: 259kcal
Ingredients
- 700 g aardappelen (bloemig)
- 500 g rode bieten (voorgekookt)
- 20 g boter
- 100 ml melk (of room)
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak )
- nootmuskaat (naar smaak)
Optioneel
- 1 tl mosterd (voor extra pit)
- of
- 1 scheutje appelazijn (voor frisheid)
Instructions
Rode bieten
- Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
- Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.
Aardappelen
- Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
- Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
- Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.
Afwerking
- Voeg de bieten toe en meng goed.
- Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.
Optioneel
- Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
- Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.
Nutrition Facts
Serving: 1portie | Calories: 259kcal



