Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Rode Bietenpuree
Een kleurrijke en smaakvolle rode bietenpuree waarin de aardse tonen van rode biet mooi samenkomen met de romigheid van aardappel. Heerlijk bij wild, konijn of varkensgebraad.
Total Time:
45
minutes
minutes
Course:
Side dish
Cuisine:
Belgian
Keyword:
potato, red beet
Servings:
4
Calories:
259
kcal
Ingredients
1x
2x
3x
▢
700
g
aardappelen
(bloemig)
▢
500
g
rode bieten
(voorgekookt)
▢
20
g
boter
▢
100
ml
melk
(of room)
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak )
▢
nootmuskaat
(naar smaak)
Optioneel
▢
1
tl
mosterd
(voor extra pit)
▢
of
▢
1
scheutje
appelazijn
(voor frisheid)
Instructions
Rode bieten
Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.
Aardappelen
Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.
Afwerking
Voeg de bieten toe en meng goed.
Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.
Optioneel
Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.
Nutrition Facts
Serving:
1
portie
|
Calories:
259
kcal