Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Klassieke Cocktailsaus
Een kruidige saus die perfect is voor garnalencocktails of als dip bij zeevruchten.
Totale tijd:
10
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken:
internationaal
Trefwoord:
cocktailsaus
Servings:
4
Calories:
150
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
200
ml
mayonaise
▢
2
el
ketchup
▢
1
el
cognac
(optioneel)
▢
2
tl
Worcestersaus
▢
cayennepeper
(naar smaak)
▢
1
el
citroen
(geperst)
Instructies
Meng in een middelgrote kom de mayonaise en ketchup tot een gladde massa.
Voeg de brandy of cognac toe, als je die gebruikt.
Roer de Worcestersaus en cayennepeper erdoor.
Knijp 1 el sap van de citroen uit en meng het goed.
Proef en pas de kruiding naar wens aan. Voeg eventueel meer citroensap of cayennepeper toe.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
Alle oliesauzen
Caesar dressing
Tzatziki
Mosterdvinaigrette
Limoenvinaigrette
Citroenvinaigrette
Vinaigrette - de basis
Aioli
Remouladesaus
Tartaarsaus
Klassieke Cocktailsaus
Klassieke Huisgemaakte Mayonaise
De veelzijdige wereld van Vinaigrettes