Bruschetta met tomaat en ham

Knapperige, geroosterde broodjes belegd met sappige tomaten, zoute ham en verse kruiden.
Temps total: 45 minutes
Type de plat: Amuse-gueule
Cuisine: Barbecue, Italien
Keyword: Bruschetta, Italien
Servings: 4
Calories: 150kcal

Ingrédients
 

  • 3 tomaten
  • 2 sneetje gerookte ham ((kies je favoriete))
  • peper en zout
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum

Instructions

De tomaten

  • Snij de tomaten in 4 en verwijder het vruchtvlees
  • Versnij de tomaten in blokjes
  • Snij de ham in blokjes en meng door de tomaten
  • Besprenkel met olijfolie
  • Kruid met peper en zout

De afwerking

  • Snij het stokbrood in schijfjes
  • Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
  • Beleg het stokbrood met het tomatenmengsel
  • Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…
  • Werk af met een blaadje basilicum (of versipper de basilicum en strooi)

Valeurs nutritionnelles

Calories: 150kcal

met dank aan BBQ cursus CVO Gent
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.
3 de 1 vote (1 rating without comment)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Evaluation de la recette




Retour en haut