Meloen met ham

Een verfrissende en zomerse salade met een twist: de klassieke ham met meloen, verrijkt met tomaat, feta en abrikozen voor een extra smaakdimensie.
Gesamtzeit: 30 Minuten
Gericht: Vorspeise
Küche: Meditan
Keyword: Schinken mit Melone, Sommersalat
Servings: 4
Calories: 320kcal

Zutaten
 

  • 8 plakjes ham (zoals Parmaham of Serrano)
  • 1 meloen (Galia of Cantaloupe, in dunne schijfjes)
  • 2 tomaten (in maantjes gesneden )
  • 150 g feta (in blokjes gesneden)
  • 4 abrikozen (in maantjes gesneden (of gebruik gedroogde abrikozen))
  • 150 g gemengde sla (zoals rucola, veldsla, en spinazie)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)

Optioneel

  • 1 focaccia

Anleitungen

  • Was en droog de sla. Verdeel de sla gelijkmatig over de borden. Kruid met peper en zout.
  • Versnij de meloen in maantjes. Leg Verdeel de meloenschijfjes gelijkmatig over de salade.
  • Rol de plakjes ham op en leg ze op het bord.
  • Leg de tomatenmaantjes en abrikozenmaantjes er decoratief bij.
  • Strooi de fetablokjes over de salade.
  • Besprenkel de balsamcio crème over de salade.
  • Indien geen voorgerecht kan je een paar sneetjes focaccia toevoegen

Voedingswaarden

Calories: 320kcal

Variaties:

  • Je kan deze salade met Galia of Cantaloupe maken.
  • Als extra crunch kan je gaan voor een handvol geroosterde pijnboompitten of granaatappelpitjes.
  • Niet alleen feta, maar ook mozarella en buratta of parmezaanse kaas kan hier gebruikt worden.
  • Ook de dressing kan anders, een honingdressing of een klassieke vinaigrette kan en zelfs pesto.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen